WARSZAWA: 12:28 | LONDYN 10:28 | NEW YORK 05:28 | TOKIO 19:28

Kanapkowa pasta z łososia

Dodano: 12 Paź 2018, 12:00

Składniki:
kawałek upieczonego lub ugotowanego łososia (bez ości)
pół niedużej cebuli
ćwiartka czerwonej papryki
łyżka ketchupu
dwie łyżki oliwy z oliwek
sok wyciśnięty z cytryny
ząbek czosnku
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1. Paprykę i cebulę pokrój na kilka większych kawałków i umieść w pojemniku blendera, a następnie dość dokładnie rozdrobnij.
2. Upieczonego, chłodnego łososia dodaj do pojemnika z cebulą i papryką, a następnie dodaj wszystkie pozostałe składniki i miksuj aż do uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji.
GOTOWE!
Pastę nałóż na kromki pieczywa z masłem i udekoruj natką pietruszki lub posiekanym szczypiorkiem. SMACZNEGO!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Kursy walut

Średnie kursy walut NBP z 2020-04-03

1 EUR - 4,5792 1 USD - 4,2396
1 CHF - 4,3403 1 GBP - 5,2164

Redakcja i reklama

Jezeli chcesz się z nami skontaktować lub nawiązać współpracę skorzystaj z formuarza
» kontakt

Wszystkie prawa zastrzeżone INFOMARE.pl

Design: Studio AM | Realizacja portalu: Agencja Interaktywna KULIKOWSKI-IT.pl Projektowanie stron internetowych Szczecin