WARSZAWA: 16:41 | LONDYN 14:41 | NEW YORK 09:41 | TOKIO 23:41

Sandacz w sosie własnym

Dodano: 24 Paź 2018, 18:38

Składniki:
1 kg sandacza
2-3 duże cebule
liście laurowe
ziele angielskie
owoce jałowca
masło
śmietana lub przecier pomidorowy
sól i pieprz
Sposób przyrządzania
Po sprawieniu rybę pokroić w dzwonka lub małe kawałki
Do wąskiego garnka wysmarowanego masłem kładziemy warstwami:
cebulę, rybę, przyprawy, cebulę rybę przyprawy itd.
Polewamy śmietaną lub przecierem pomidorowym (co kto woli)
Garnek stawiamy na małym ogniu i dusimy przez ok. 15 minut.
Dodatki:
do ryby podajemy razowy chleb, który maczamy w sosie powstałym podczas duszenia.
SMACZNEGO

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Kursy walut

Średnie kursy walut NBP z 2018-11-19

1 EUR - 4,3242 1 USD - 3,7840
1 CHF - 3,7947 1 GBP - 4,8701

Redakcja i reklama

Jezeli chcesz się z nami skontaktować lub nawiązać współpracę skorzystaj z formuarza
» kontakt

Wszystkie prawa zastrzeżone INFOMARE.pl

Design: Studio AM | Realizacja portalu: Agencja Interaktywna KULIKOWSKI-IT.pl Projektowanie stron internetowych Szczecin