WARSZAWA: 16:23 | LONDYN 14:23 | NEW YORK 09:23 | TOKIO 23:23

Śledzie „Prawie tradycyjne”

Dodano: 10 Sie 2015, 13:25

4 płaty śledziowe pokroić na mniejsze części, przełożyć do naczynia. Na wierzchu położyć pokrojone w kostkę 2 cebule.
Przygotować zalewę: pół szklanki przegotowanej zimnej wody, łyżeczka cukru, łyżeczka lub dwie octu albo cytryny. Wymieszać, a następnie uzupełnić szklankę olejem i ponownie dobrze wszystko wymieszać. Zalać śledzie, wstawić do lodówki na kilka godzin, by się „przegryzły”.
Do zalewy możemy dodać ziele angielskie i listek laurowy, potrawę można też posypać majerankiem. „Rosołowa” zalewa powoduje, że śledzie mają delikatny smak i nie są zbyt kwaśne ani tłuste.
Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Kursy walut

Średnie kursy walut NBP z 2020-04-08

1 EUR - 4,5362 1 USD - 4,1801
1 CHF - 4,2987 1 GBP - 5,1434

Redakcja i reklama

Jezeli chcesz się z nami skontaktować lub nawiązać współpracę skorzystaj z formuarza
» kontakt

Wszystkie prawa zastrzeżone INFOMARE.pl

Design: Studio AM | Realizacja portalu: Agencja Interaktywna KULIKOWSKI-IT.pl Projektowanie stron internetowych Szczecin