WARSZAWA: 12:58 | LONDYN 10:58 | NEW YORK 05:58 | TOKIO 19:58

Dorsz z piekarnika

Dodano: 01 Wrz 2015, 7:55

Filety z dorsza umyć, posolić, posypać pieprzem i przyprawą do ryb, przełożyć plastrami cebuli, przykryć pokrywką lub talerzem i wstawić na kilka godzin (może być na noc) do lodówki. Po wyjęciu z lodówki cebulę wyrzucamy, rybę przekładamy do naczynia żaroodpornego, układamy na niej wyciśnięty czosnek (2-4 ząbki) oraz cienkie plasterki masła, posypujemy pokrojoną natką pietruszki i przykrywamy folią aluminiową. Wkładamy do piekarnika (temp. 180 st.) i pieczemy około pół godziny. Aby ryba ładnie się przyrumieniła, pod koniec pieczenia możemy zdjąć folię.

Kursy walut

Średnie kursy walut NBP z 2020-09-24

1 EUR - 4,5272 1 USD - 3,8833
1 CHF - 4,1998 1 GBP - 4,9467

Redakcja i reklama

Jezeli chcesz się z nami skontaktować lub nawiązać współpracę skorzystaj z formuarza
» kontakt

Wszystkie prawa zastrzeżone INFOMARE.pl

Design: Studio AM | Realizacja portalu: Agencja Interaktywna KULIKOWSKI-IT.pl Projektowanie stron internetowych Szczecin