WARSZAWA: 17:24 | LONDYN 15:24 | NEW YORK 10:24 | TOKIO 00:24

Dorsz z piekarnika

Dodano: 01 wrz. 2015, 7:55

Filety z dorsza umyć, posolić, posypać pieprzem i przyprawą do ryb, przełożyć plastrami cebuli, przykryć pokrywką lub talerzem i wstawić na kilka godzin (może być na noc) do lodówki. Po wyjęciu z lodówki cebulę wyrzucamy, rybę przekładamy do naczynia żaroodpornego, układamy na niej wyciśnięty czosnek (2-4 ząbki) oraz cienkie plasterki masła, posypujemy pokrojoną natką pietruszki i przykrywamy folią aluminiową. Wkładamy do piekarnika (temp. 180 st.) i pieczemy około pół godziny. Aby ryba ładnie się przyrumieniła, pod koniec pieczenia możemy zdjąć folię.

Kursy walut

Średnie kursy walut NBP z 2021-07-23

1 EUR - 4,5747 1 USD - 3,8851
1 CHF - 4,2208 1 GBP - 5,3349

Redakcja i reklama

Jezeli chcesz się z nami skontaktować lub nawiązać współpracę skorzystaj z formuarza
» kontakt

Wszystkie prawa zastrzeżone INFOMARE.pl

Design: Studio AM | Realizacja portalu: Agencja Interaktywna KULIKOWSKI-IT.pl Projektowanie stron internetowych Szczecin