WARSZAWA: 00:10 | LONDYN 22:10 | NEW YORK 17:10 | TOKIO 07:10

Dorsz z piekarnika

Dodano: 01 wrz 2015, 7:55

Filety z dorsza umyć, posolić, posypać pieprzem i przyprawą do ryb, przełożyć plastrami cebuli, przykryć pokrywką lub talerzem i wstawić na kilka godzin (może być na noc) do lodówki. Po wyjęciu z lodówki cebulę wyrzucamy, rybę przekładamy do naczynia żaroodpornego, układamy na niej wyciśnięty czosnek (2-4 ząbki) oraz cienkie plasterki masła, posypujemy pokrojoną natką pietruszki i przykrywamy folią aluminiową. Wkładamy do piekarnika (temp. 180 st.) i pieczemy około pół godziny. Aby ryba ładnie się przyrumieniła, pod koniec pieczenia możemy zdjąć folię.

Kursy walut

Średnie kursy walut NBP z: data

1 EUR - 1 USD -
1 CHF - 1 GBP -

Redakcja i reklama

Jezeli chcesz się z nami skontaktować lub nawiązać współpracę skorzystaj z formuarza
» kontakt

Wszystkie prawa zastrzeżone INFOMARE.pl

Realizacja portalu: Agencja Interaktywna KULIKOWSKI-IT.pl Projektowanie stron internetowych Szczecin