WARSZAWA: 10:22 | LONDYN 08:22 | NEW YORK 03:22 | TOKIO 17:22

Dorsz z piekarnika

Dodano: 01 wrz. 2015, 7:55

Filety z dorsza umyć, posolić, posypać pieprzem i przyprawą do ryb, przełożyć plastrami cebuli, przykryć pokrywką lub talerzem i wstawić na kilka godzin (może być na noc) do lodówki. Po wyjęciu z lodówki cebulę wyrzucamy, rybę przekładamy do naczynia żaroodpornego, układamy na niej wyciśnięty czosnek (2-4 ząbki) oraz cienkie plasterki masła, posypujemy pokrojoną natką pietruszki i przykrywamy folią aluminiową. Wkładamy do piekarnika (temp. 180 st.) i pieczemy około pół godziny. Aby ryba ładnie się przyrumieniła, pod koniec pieczenia możemy zdjąć folię.

Kursy walut

Średnie kursy walut NBP z 2021-10-18

1 EUR - 4,5715 1 USD - 3,9471
1 CHF - 4,2611 1 GBP - 5,4158

Redakcja i reklama

Jezeli chcesz się z nami skontaktować lub nawiązać współpracę skorzystaj z formuarza
» kontakt

Wszystkie prawa zastrzeżone INFOMARE.pl

Design: Studio AM | Realizacja portalu: Agencja Interaktywna KULIKOWSKI-IT.pl Projektowanie stron internetowych Szczecin