WARSZAWA: 00:10 | LONDYN 22:10 | NEW YORK 17:10 | TOKIO 07:10

Łosoś z rusztu

Dodano: 01 lut 2018, 10:29

Łososia oczyścić i posolić następnie pokrajać w dzwonka o grubości około 1 cm. Dokładnie usunąć ości.
Dzwonka skropić sokiem z cytryny i wstawić na kilka godzin do lodówki.
Kawałki ryby maczać w oliwie lub roztopionym maśle.
Łososia ułożyć na rozgrzanym ruszcie i piec ok. 3 minut z każdej strony. Następnie przełożyć rybę do brytfanki lub żaroodpornego naczynia i wstawić na ok. 10 minut do rozgrzanego piekarnika.
Gotową rybę podawać udekorowaną plasterkami cytryny lub natką pietruszki.

Kursy walut

Średnie kursy walut NBP z 2022-11-25

1 EUR - 4,6884 1 USD - 4,5111
1 CHF - 4,7729 1 GBP - 5,4497

Redakcja i reklama

Jezeli chcesz się z nami skontaktować lub nawiązać współpracę skorzystaj z formuarza
» kontakt

Wszystkie prawa zastrzeżone INFOMARE.pl

Design: Studio AM | Realizacja portalu: Agencja Interaktywna KULIKOWSKI-IT.pl Projektowanie stron internetowych Szczecin