WARSZAWA: 20:25 | LONDYN 18:25 | NEW YORK 13:25 | TOKIO 03:25

Łosoś z rusztu

Dodano: 01 Lut 2018, 10:29

Łososia oczyścić i posolić następnie pokrajać w dzwonka o grubości około 1 cm. Dokładnie usunąć ości.
Dzwonka skropić sokiem z cytryny i wstawić na kilka godzin do lodówki.
Kawałki ryby maczać w oliwie lub roztopionym maśle.
Łososia ułożyć na rozgrzanym ruszcie i piec ok. 3 minut z każdej strony. Następnie przełożyć rybę do brytfanki lub żaroodpornego naczynia i wstawić na ok. 10 minut do rozgrzanego piekarnika.
Gotową rybę podawać udekorowaną plasterkami cytryny lub natką pietruszki.

Kursy walut

Średnie kursy walut NBP z 2021-01-22

1 EUR - 4,5354 1 USD - 3,7255
1 CHF - 4,2102 1 GBP - 5,0920

Redakcja i reklama

Jezeli chcesz się z nami skontaktować lub nawiązać współpracę skorzystaj z formuarza
» kontakt

Wszystkie prawa zastrzeżone INFOMARE.pl

Design: Studio AM | Realizacja portalu: Agencja Interaktywna KULIKOWSKI-IT.pl Projektowanie stron internetowych Szczecin