WARSZAWA: 10:34 | LONDYN 08:34 | NEW YORK 03:34 | TOKIO 17:34

Uzupełnienie oświadczenia ZMPSiŚ SA

Dodano: 24 Cze 2015, 8:57

W uzupełnieniu oświadczenia Zarządu Spółki z dnia 19.06.2015 roku, Zarząd Morskich Portów Szczecin i Świnoujście SA informuje, że zgodnie z oświadczeniem przekazanym Spółce przez Wykonawcę, zawarty w cytowanej informacji prasowej NIK, dotyczącej Raportu Najwyższej Izby Kontroli o wynikach kontroli „Gospodarka finansowa i inwestycyjna portów morskich o podstawowym znaczeniu dla gospodarki narodowej”, akapit dotyczący prawdopodobieństwa, iż w dokumentacji przetargowej celowo zaniżono ilość robót czerpalnych, aby potem przy realizacji zlecenia zyskała wybrana firma, w żadnym wypadku nie odnosi się do Wykonawcy.
Ponadto, zgodnie z oświadczeniem Wykonawcy, nie ma żadnych podstaw do uznania, iż po stronie Generalnego Wykonawcy miały miejsce jakiekolwiek działania nieetyczne, a tym bardziej naruszające prawo, w tym działania korupcyjne w związku z realizacją w/w inwestycji.
logowyroznijacy

Kursy walut

Średnie kursy walut NBP z 2021-07-29

1 EUR - 4,5866 1 USD - 3,8617