WARSZAWA: 11:56 | LONDYN 09:56 | NEW YORK 04:56 | TOKIO 18:56

Dorsz z piekarnika

Dodano: 01 Wrz 2015, 7:55

Filety z dorsza umyć, posolić, posypać pieprzem i przyprawą do ryb, przełożyć plastrami cebuli, przykryć pokrywką lub talerzem i wstawić na kilka godzin (może być na noc) do lodówki. Po wyjęciu z lodówki cebulę wyrzucamy, rybę przekładamy do naczynia żaroodpornego, układamy na niej wyciśnięty czosnek (2-4 ząbki) oraz cienkie plasterki masła, posypujemy pokrojoną natką pietruszki i przykrywamy folią aluminiową. Wkładamy do piekarnika (temp. 180 st.) i pieczemy około pół godziny. Aby ryba ładnie się przyrumieniła, pod koniec pieczenia możemy zdjąć folię.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Kursy walut

Średnie kursy walut NBP z 2019-05-22

1 EUR - 4,3098 1 USD - 3,8620
1 CHF - 3,8209 1 GBP - 4,8906

Redakcja i reklama

Jezeli chcesz się z nami skontaktować lub nawiązać współpracę skorzystaj z formuarza
» kontakt

Wszystkie prawa zastrzeżone INFOMARE.pl

Design: Studio AM | Realizacja portalu: Agencja Interaktywna KULIKOWSKI-IT.pl Projektowanie stron internetowych Szczecin