WARSZAWA: 22:09 | LONDYN 20:09 | NEW YORK 15:09 | TOKIO 05:09

Piknik kulinarny „Zdrowe polskie ryby” po raz trzeci

Dodano: 08 sie 2016, 7:45

Trzeci piknik kulinarny pod hasłem „Zdrowe polskie ryby” dobiegł końca. Wydarzenie odbyło się przed siedzibą Ministerstwa Gospodarki Morskiej i Żeglugi Śródlądowej. Pokazy kulinarne prowadził ceniony doradca kulinarny Tomasz Królikowski.
Mistrz kuchni prezentował niebanalne a jednocześnie zdrowe dania rybne przygotowane dla uczestników, w myśl głównej idei jego sztuki kulinarnej „wiem, co jem”. Nie mniejszą atrakcją była obecność polskiej aktorki Doroty Czai, która z uśmiechem współprowadziła pokazy. Pani Dorota z nieukrywanym entuzjazmem opowiadała o zdrowej kuchni i stylu odżywania.
Wydarzenie kolejny raz cieszyło się ogromnym zainteresowaniem widzów. Uczestnicy chętnie brali udział w przygotowanych konkursach wiedzy. Najmłodszych pochłonęło tworzenie kolorowej makiety prezentującej podwodne życie morskich stworzeń oraz specjalnie dla nich przygotowane atrakcje plastyczne.
Morską atmosferę wprowadziły występy sceniczne w wykonaniu Grzegorza Tyszkiewicza, który z zapałem wykonywał największe szantowe przeboje.
Organizatorem pikniku jest Ministerstwo Gospodarki Morskiej i Żeglugi Śródlądowej oraz Departament Rybołówstwa tego resortu, realizujący Program Operacyjny „Rybactwo i Morze”.
piknik_IIIa_m
piknik_III_m
Biuro Prasowe MGMiŻŚ