Dodano: 18 lip 2016, 8:43
Kolejny piknik kulinarny pod hasłem „Zdrowe polskie ryby” odbył się przed siedzibą Ministerstwa Gospodarki Morskiej i Żeglugi Śródlądowej.
Cieszy ogromne zainteresowanie i aktywność licznych uczestników, którzy bardzo chętnie biorą udział w konkursach. Przede wszystkim jednak cieszy możliwość degustacji rybnych dań serwowanych przez mistrza kuchni, przyrządzane na oczach konsumentów.
Te pokazy to również możliwość kulinarnej inicjacji, ale też propagowania rybnej kuchni.
Organizatorzy pikniku i tym razem pamiętali o atrakcjach dla dzieci, które tworzyły m.in. makietę z morskimi stworzeniami. Nie zabrakło szantowej muzyki, której dostarczali członkowie grupy „Kliper”.
Organizatorem pikniku było Ministerstwo Gospodarki Morskiej i Żeglugi Śródlądowej oraz Departament Rybołówstwa tego resortu realizujący Program Operacyjny „Rybactwo i Morze”.
Biuro Prasowe MGMiŻŚ