WARSZAWA: 05:47 | LONDYN 03:47 | NEW YORK 22:47 | TOKIO 12:47

Sandacz w sosie własnym

Dodano: 24 paź 2018, 18:38

Składniki:
1 kg sandacza
2-3 duże cebule
liście laurowe
ziele angielskie
owoce jałowca
masło
śmietana lub przecier pomidorowy
sól i pieprz
Sposób przyrządzania
Po sprawieniu rybę pokroić w dzwonka lub małe kawałki
Do wąskiego garnka wysmarowanego masłem kładziemy warstwami:
cebulę, rybę, przyprawy, cebulę rybę przyprawy itd.
Polewamy śmietaną lub przecierem pomidorowym (co kto woli)
Garnek stawiamy na małym ogniu i dusimy przez ok. 15 minut.
Dodatki:
do ryby podajemy razowy chleb, który maczamy w sosie powstałym podczas duszenia.
SMACZNEGO

Kursy walut

Średnie kursy walut NBP z: data

1 EUR - 1 USD -
1 CHF - 1 GBP -

Redakcja i reklama

Jezeli chcesz się z nami skontaktować lub nawiązać współpracę skorzystaj z formuarza
» kontakt

Wszystkie prawa zastrzeżone INFOMARE.pl

Realizacja portalu: Agencja Interaktywna KULIKOWSKI-IT.pl Projektowanie stron internetowych Szczecin