WARSZAWA: 23:19 | LONDYN 21:19 | NEW YORK 16:19 | TOKIO 06:19

Śledzie „Prawie tradycyjne”

Dodano: 10 sie 2015, 13:25

4 płaty śledziowe pokroić na mniejsze części, przełożyć do naczynia. Na wierzchu położyć pokrojone w kostkę 2 cebule.
Przygotować zalewę: pół szklanki przegotowanej zimnej wody, łyżeczka cukru, łyżeczka lub dwie octu albo cytryny. Wymieszać, a następnie uzupełnić szklankę olejem i ponownie dobrze wszystko wymieszać. Zalać śledzie, wstawić do lodówki na kilka godzin, by się „przegryzły”.
Do zalewy możemy dodać ziele angielskie i listek laurowy, potrawę można też posypać majerankiem. „Rosołowa” zalewa powoduje, że śledzie mają delikatny smak i nie są zbyt kwaśne ani tłuste.
Smacznego!

Kursy walut

Średnie kursy walut NBP z: data

1 EUR - 1 USD -
1 CHF - 1 GBP -

Redakcja i reklama

Jezeli chcesz się z nami skontaktować lub nawiązać współpracę skorzystaj z formuarza
» kontakt

Wszystkie prawa zastrzeżone INFOMARE.pl

Realizacja portalu: Agencja Interaktywna KULIKOWSKI-IT.pl Projektowanie stron internetowych Szczecin